Astra - Det Naturfaglige Videncenter
Virtuel præmie-overrækkelse
Hele Danmark kunne se med, da vinderne af talentkonkurrencen Unge Forskere blev kåret. Hele showet blev sendt live på Facebook. Seerne kunne både følge med på den røde løber, se vindernes reaktioner, interviews med juryen og vinderne samt opleve de musikalske indslag.
Astra er en selvejende institution tilknyttet Børne- og Undervisningsministeriet med fokus på at styrke undervisningen i de naturvidenskabelige fag.
Hvert år afholder de ”Unge Forskere”, der er Danmarks største talentkonkurrence for børn og unge op til 3.G., som har interesse for naturvidenskab og teknik.
Her kan de deltage i et forløb, hvor de med input fra forskningseksperter kan få hjælp til at udvikle deres idéer og opfindelsesmetoder.
Det er et omfattende arrangement, hvor der i et stort afslutningsshow kåres op til 40 vindere inden for både junior- og seniorkategorier. Der uddeles store pengepræmier, og programmets protektor, H.K.H. prins Joachim, deltager.
Logistisk udfordring
Astra ønskede at give både deltagernes familier og klassekammerater mulighed for at se dette afslutningsshow og heppe på deres favorit.
Udfordringen var, at det både var svært at finde et sted, som kunne rumme alle, der gerne ville se med. Og det var også en stor udgift og logistisk udfordring for skolerne, der kommer fra hele landet.
Løsning som fungerer både som fysisk, hybrid- og online event
Løsningen blev, at LivePro i 2017 livestreamede hele præmieoverrækkelsen, så man kunne vælge, om man ville deltage fysisk eller se med på Facebook. Det var en kæmpe succes, som blev gentaget i både 2018 og 2019.
Da landet blev lukket ned i 2020, var der brug for en 100% virtuel løsning. Den skulle bl.a. indeholde muligheden for, at juryen kunne mødes med de omkring 100 deltagere. Desuden skulle seerne kunne gå ind og se alle de 100 forskellige projekter, der var i spil.
Det blev til en totalløsning, hvor LivePro udviklede en platform med ca. 120 knapper, som gav adgang til 120 individuelle virtuelle møderum til brug for deltagerne.
Afslutningsshowet blev desuden afholdt som et 100% virtuelt event, som blev streamet på Facebook.
LivePro indrettede et pop-up-studie i et lejet filmstudie, og der var underholdende indslag som f.eks. Per Vers, der rappede om projekterne, bands der leverede musikken og Lene Friis som vært. Alle de medvirkende – både deltagerne og juryen - deltog remote og blev vist på en skærm. Kun vært og musikere var til stede ”på scenen".
I 2021 udvidede vi konceptet med indslag fra Peter Lund-Madsen og andre ekspertoplæg, som alle landets skoler kunne tappe ind og se med på.
“Vi stod i 2020 over for en online facilitering af 100 samtidige møder, og her allierede vi os med LivePro for at sikre den bedst mulige afvikling.
Møderne skulle både være brugervenlige og driftssikre, da mange unge mennesker skulle gå til og fra de forskellige møder i løbet af dagene.
Mine kolleger og jeg har ikke disse tekniske kompetencer, og vi brugte derfor LivePro som sparringspartner både i idéudviklingen og planlægningen af den tekniske produktion”
- fortæller programleder hos Astra, Louise Lund Bækgaard.
LivePro agerede sparringspartner, teknisk produktion og projektleder
Det var en spændende rejse over 4 år, hvor vi var med til at udvikle konceptet for showet. Og løbende tilpassede vi det de krav, der opstod pga. de omstændigheder og udfordringer, der kom fra omverdenen.
Resultatet er, at det gode budskab om Unge Forskere-konkurrencen let kan udbredes til alle skoler i hele landet. Desuden kan alle interesserede i hele landet nu kan se med.
Louise Testrup, partner og producer i LivePro, fortæller:
"Da Astra ikke har nogen teknikere ansat, har vi set det som vores fornemmeste opgave at være en god sparringspartner, der har kunnet ideudvikle og gøre dem trygge ved at tage ansvar for hele den tekniske produktion, projektledelse og koordinering – især da det var 100% virtuelt”.
Skal vi hjælpe dig med at bringe dit næste event online?
Udfyld kontaktformularen hvorefter vi vender retur til dig hurtigst muligt.